6 pași până la alegerea fotografului de nuntă

Iată 6 pași de urmat până la alegerea fotografului de nuntă

Un fotograf nuntă este mai mult decât un simplu furnizor de servicii, am spus asta în mai multe rânduri, iar prezentul nu face altceva decât să ne dovedească acest lucru. În trecut, un fotograf respectat era persoana care deținea mijloacele de fotografiere și cunoștea tehnica necesară realizării unei fotografii de nuntă, botez sau eveniment, am putea spune rudimentare.

În prezent, în căutarea unui fotograf de nuntă mirii nu se uită doar la portofoliu și disponibilitate, ci iau în calcul un cumul de factori, a căror concurență duce la o compatibilitate între părți. De aceea, față de trecut, drumul până la găsirea unui fotograf de eveniment, mai ales a unui fotograf de nuntă este un mix între tehnică și emoție. Iată așadar care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgi până la găsirea fotografului de nuntă, dar și care sunt detaliile la care trebuie să fii atent.

 

Planificați cu atenție bugetul

Planificarea unei nunți începe de cele mai multe ori cu gestionarea bugetului, pe care va trebui să îl calculezi astfel încât să fie acoperitor. O parte din acest buget merge către alegerea unui fotograf nuntă, iar prețurile variază destul de mult în funcție de câteva criterii esențiale. Experiența fotografului, locația, opțiunile din pachetul ales, toate aceste lucruri concură atunci când alegeți un fotograf eveniment, astfel încât nunta să fie surprinsă perfect, ca într-un tablou care să dăinuie peste ani.

Alegeți stilul de fotografie dorit

Fiecare nuntă are un anumit tipar și stil, iar fotografia de nuntă trebuie să se alinieze cerințelor evenimentului. Am vorbit aici despre stilurile de fotografie și despre particularitățile acestora, cu accent pe faptul că pozele de la nuntă trebuie să surprindă în totalitate personalitatea voastră, ca tot unitar.

De la fotografia tradițională la stilul nonconformist, fotografia de nuntă exte un mix de emoții, de propsuri și oameni, iar fiecare dintre aceste elemente trebuie să fie perfect subliniate în poze. Pentru a vă face o idee cu privire la stilul de fotografie, este recomandat să cereți fotografilor aleși portofolii, din care să reiasă aptitudinile acestora pentru fiecare stil în parte.

Selectați fotografii aleși

De cele mai multe ori poate fi dificil să alegi un fotograf nuntă potrivit, pentru că în prezent tehnologia a evoluat atât de mult încât aproape orice este posibil în materie de fotografie. Cel mai indicat ar fi să observi care sunt atuurile fotografului: filmează sau fotografiază cu dronă, cu echipament profesionist, are nevoie de asistent sau oferă și alte servicii, cum ar fi videografie nuntă. Detaliile de acest tip sunt importante deoarece te pot scuti de cheltuieli suplimentare cu alte servicii și te pot ajuta să te bucuri de amintiri memorabile, de povestit nepoților.

Verificați serviciile conexe oferite

În domeniul nunților majoritatea furnizorilor se cunosc, iar acest lucru îi face cumva să devină și parteneri ”de cursă lungă”. Ar fi ideal să alegi un fotograf care să cunoască și alte persoane care oferă servicii în domeniul planificării de nunți, cum ar fi videografi, wedding planneri, floriști sau decoratori. Vei vedea că poți primi recomandări benefice pentru nunta ta, care te vor putea scuti de căutări, dar și de bani cheltuiți, deoarece fotografii știu cu cine au lucrat eficient și pot recomanda acele persoane.

De asemenea, verifică și serviciile oferite de fotograf, deoarece mulți fotografi oferă o paletă întreagă de servicii foto: ședință foto de nuntă, ședință foto de botez, ședință foto de maternitate, ședință foto Trash the Dress, sau ședință foto Save the date.

 

Programați evenimentul împreună cu fotograful ales

Dacă v-ați decis să lucrați cu un anumit fotograf, pasul imediat următor este acela de a face programarea pentru data stabilită a nunții. Este important ca aceasta să fie stabilită deja, atât pentru cununia civilă, cât și pentru cununia religioasă, deoarece vei avea nevoie de fotograf pentru amble situații. Un fotograf cununie civilă surprinde momentele prețioase din timpul ceremoniei la Primărie, iar pentru ședința foto la biserică vei avea de asemenea nevoie de un profesionist care să surprină emoția și trăirea unuia dintre cele mai frumoase momente ale vieții.

Semnarea contractului

O dată ce toate detaliile au fost stabilite, tot ce mai rămâne de făcut este să semnați contractul. Este foarte important ca acest parteneriat să aibă la bază un contract deoarece fără el lucrurile nu pot fi puse în mișcare. În plus, vei avea nevoie de o acoperire contractuală, dar și de un act care să certifice faptul că fotograful ales este disponibil în ziua nunții, pentru a-ți oferi cele mai frumoase amintiri.

Alegerea unui fotograf de nuntă este un pas important deoarece de el depinde felul în care este zugrăvit momentul în care voi doi veți deveni un tot unitar pentru toată viața. Analizează portofolii, discută cu miri care au colaborat cu diferiți fotografi, analizează oferte, iar în final ia cea mai potrivită decizie pentru ședința foto a nunții tale.  

Leave a Comment

Your email address will not be published. Marked fields are required.