Alegere videograf nuntă- ghid complet cu tot ce trebuie să știi

Ghid complet cu tot ce trebuie să știi in alegerea videografului de nuntă

În munca unui videograf nicio zi nu seamănă cu cealaltă și în mod cert nicio nuntă nu se aseamănă cu celelalte, ceea ce este perfect. Unicitatea este motivul pentru care nouă, videografilor și fotografilor, ne este și ușor să ne amintim de o anumită nuntă sau de un moment specific dintr-o alta. Unele momente pot fi total întâmplătoare, altele planificate și altele…pot fi cu adevărat surprinzătoare, chiar și pentru noi. ☺

Fiecare dintre aceste momente merită să fie imortalizate și nu vorbim aici doar despre fotografii de nuntă, ci și despre filmarea de evenimente de acest tip. Acest lucru ne-a inspirat să scriem acest ghid util prin care să atragem cât mai mult atenția asupra importanței alegerii videografului, realizând un ghid al lucrurilor pe care ar trebui să le știi înainte de a alege un cameraman pentru nunta ta.

Alegere videograf nuntă

Ce face de fapt un videograf nuntă?

Răspunsul scurt ar fi acela că un videograf nuntă face filmări nunți. Totuși, filmări la nuntă poate face oricine, mai ales cu un telefon cu o cameră bună, din game moderne. Și atunci de ce este nevoie de un videograf pentru nunta ta?

Varianta corectă a răspunsului este aceea că un videograf se ocupă de mai mult decât de a filma pur și simplu. El realizează o filmare profesionistă, cu aparatură de calitate superioară, pe care o prelucrează astfel încât rezultatul să fie ideal. Așadar, câteva dintre etapele ce definesc munca unui videograf nuntă sunt:

Filmări long shot pe durata întregului eveniment 

Cameramanul realizează un video nuntă complex și complet, ca o filmarea documentară de nuntă, ce cuprinde majoritatea momentelor, filmate cursiv. De asemenea, pentru că nu pot fi filmate circa 15 ore în continuu, cameramanul surprinde punctual momentele cheie ale unui eveniment, pe baza cronologiei lor.

La o nuntă acestea sunt destul de numeroase, precum: gătitul miresei, gătitul mirelui, prima întâlnire dintre mire și mireasă, momentele din biserică, ieșirea din biserică, intrarea în local, primirea invitaților, furatul miresei, primul vals, tortul și multe alte momente. Desigur, la acestea se pot adăuga și cele de la cununie, la fel de importante, cum ar fi primul ”da!”, rostit la unison în fața ofițerului de stare civilă. 

Alegere videograf nuntă

Prelucrare și montaj

Întotdeauna un videograf profesionist va avea grijă să prelucreze materialul filmat pentru a le oferi mirilor variantele cât mai deosebite. Un element special prelucrat din orele filmate este clipul ”best moments”, un fel de trailer al întregii nunți, organizat în așa fel încât să pună accentul pe momentele cheie, aducând subtil în atenție emoția și stârnind interesul. 

Restul materialului este prelucrat, reducându-se orele de filmare la un film cu o durată variabilă, de circa 90-120 minute, în care se redau, cronologic, momentele cele mai interesante ale nunții. 

Creativitatea își poate spune cuvântul în această etapă, deoarece un videograf nuntă se poate transforma în magician și poate alipi videclipului final și câteva momente cheie din ședința video Save the date sau ședința premergătoare nunții, dacă acest serviciu a fost contactat.

Filmul trece prin etape de corecție a culorii, prin adăugare de fundaluri, efecte sau secțiuni video, pentru ca în final rezultatul să se transforme într-o filmare cinematică  cu adevărat memorabilă. Acest lucru face diferența dintre un cameraman sau un videograf nuntă și o filmare de amator, pentru că se concretizează în ore de muncă dar și în rezultate mult peste așteptări.

Alegere videograf nuntă

 

Ce trebuie să știi atunci când alegi un videograf nuntă?

Unul dintre primele aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere este acela că ar trebui să alegi videograful împreună cu un fotograf de nuntă. Un pachet complet nu numai că te ajută să nu mai cauți cele două servicii separat, la nivel de disponibilitate de dată, ci îți și permite o conlucrare perfectă la final, atunci când sunt prelucrate materialele.

Noi îți oferim deopotrivă servicii videograf București, dar și servicii foto-video, tocmai pentru că ne dorim să îți oferim un pachet complet, pentru ca tu să te poți organiza de alte detalii ale nunții. Realizăm fotografii nuntă în ședințe foto (Save the date, Trash the dress sau ședința foto din ziua nunții), pe care le integrăm și în colajele video, tocmai pentru un plus de creativitate. 

Un alt aspect pe care ar trebui să îl știi este acela că videograful nu te va stânjeni în timpul nunții. Practic, cele mai multe dintre momente sunt surprinse în tihnă, la fel ca și fotografiile. De aceea nu trebuie să îți faci griji dacă am surprins sau nu un anumit moment, pentru că de acest lucru ne ocupăm noi.

Nu în ultimul rând, este nevoie să rezonezi cu videograful. Există momente cheie ale unei nunți, cum ar fi momentul în care mirele vede mireasa prima oară îmbrăcată de nuntă, cu voal, iar acesta trebuie surprins impecabil pe cameră. De aceea este nevoie să rezonezi cu ideile videografului, să ai încredere în el sau, de ce nu, să vii cu propriile idei de organizare a cadrelor.

Alegere videograf nuntă

 

De la ”vreau să filmăm maxim o oră” la momente pe care nu le mai poți recrea

Adesea auzim miri care ne spun că ei nu doresc filmarea nunții sau vor doar câteva cadre, în momentele cheie. Noi înțelegem temerile mirilor și cumva și bugetul, însă încercăm întotdeauna să explicăm cât înseamnă să filmezi maxim o oră, în condițiile în care nunta este un eveniment irepetabil. O dată realizat evenimentul este destul de greu să recreezi tot ansamblul, pentru a obține un moment filmat sau o poză reușită.

De aceea este recomandat să te gândești foarte bine la amintirile pe care le poți pierde și la decizia potrivită de a apela la un videograf nuntă. Acesta te poate ajuta să păstrezi fluide și vii momentele din cea mai minunată zi a vieții tale, vocile celor dragi, care în timp se sting, râsetele de care ești îndrăgostit(ă) sau veselia și emoția unui moment unic în viață.

Te așteptăm să ne contactezi dacă ai întrebări sau dacă dorești să ne cunoaștem mai bine. Îți oferim suportul nostru, tehnica și aparatura, experiența pe care o avem cu zeci sute de cupluri filmate și fotografiate, însă mai presus de orice îți oferim empatia și bucuria sinceră de a fi alături de tine în cea mai importantă zi din viața ta ca și cuplu. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Marked fields are required.