Cand se fac nunti in 2023!

În general, se pot organiza nunți în orice lună a anului, dar în funcție de preferințele cuplului, aceștia ar putea să aleagă o anumită perioadă a anului care să se potrivească cu preferințele lor.

În România, majoritatea nunților se organizează în timpul sezonului cald, între lunile mai și septembrie, când vremea este mai bună și oamenii sunt mai dispuși să călătorească și să participe la evenimente în aer liber. De asemenea, luna iunie este populară pentru nunți, deoarece este considerată luna căsătoriilor.

Însă, în ultimii ani, tot mai mulți oameni preferă să organizeze nunți în timpul sezonului rece, în lunile noiembrie, decembrie sau chiar ianuarie, în special pentru a beneficia de tarife mai mici la diverse servicii și pentru a evita aglomerația din sezonul de vară.

În plus, în funcție de tradițiile și obiceiurile culturale, în unele regiuni ale lumii, nunțile pot fi organizate în altă perioadă a anului. De exemplu, în India, nunțile pot fi organizate în timpul lunilor martie sau noiembrie, în timp ce în China, nunțile sunt organizate în timpul lunii august sau septembrie.

În concluzie, nu există o perioadă specifică în care trebuie să se organizeze nunți în 2023. În funcție de preferințele cuplului și de tradițiile culturale, nunțile pot fi organizate în orice lună a anului. Este important să luați în considerare aspecte precum disponibilitatea locațiilor și a furnizorilor de servicii, bugetul, vremea și preferințele personale pentru a alege cea mai bună perioadă pentru a vă căsători.

Fotograf nuntaCalendarul ortodox are o serie de zile de sărbătoare și perioade speciale în care se pot organiza nunți sau, dimpotrivă, în care este de evitat organizarea acestor evenimente.

Una dintre cele mai importante sărbători pentru organizarea nunților în calendarul ortodox este Sfântul Valentin, sărbătorit la data de 14 februarie. Această zi este considerată una dintre cele mai romantice zile din an și mulți cupluri aleg să se căsătorească sau să își declare dragostea în această zi.

În plus, perioada Postului Mare este de evitat pentru organizarea nunților, întrucât aceasta este o perioadă de rugăciune și abstinență. În anul 2023, Postul Mare va începe pe data de 27 februarie și se va încheia pe data de 16 aprilie.

De asemenea, sărbătorile religioase importante precum Paștele, Rusaliile și Crăciunul sunt de obicei sărbători în care se evită organizarea nunților, întrucât acestea sunt zile de rugăciune și de petrecere a timpului alături de familie.

Cu toate acestea, în funcție de tradițiile culturale și religioase locale, unele perioade din an pot fi mai propice pentru organizarea nunților. De exemplu, în unele regiuni ale lumii, nunțile sunt organizate în timpul Postului Mare, înainte de sărbătoarea Paștelui, pentru a evita aglomerația din perioada de vară și pentru a beneficia de tarife mai mici la diverse servicii.

În funcție de tradițiile și obiceiurile culturale, există o serie de zile și perioade considerate potrivite pentru organizarea nunților în calendarul ortodox. De exemplu, în unele regiuni din România, se organizează nunți în timpul sărbătorilor de iarnă, precum Boboteaza sau Ajunul Crăciunului.

În plus, în unele culturi, cum ar fi cea greacă sau cea rusă, există o serie de tradiții și obiceiuri specifice care trebuie respectate în timpul nunții. De exemplu, în cultura greacă, nunțile sunt organizate în timpul verii, iar nunta începe de obicei cu o ceremonie religioasă la biserica locală, urmată de o petrecere care poate dura până la zori.

În concluzie, în calendarul ortodox există o serie de zile și perioade considerate potrivite sau nepotrivite pentru organizarea nunților. Cu toate acestea, în funcție de tradițiile culturale și de preferințele personale, nunțile pot fi organizate în orice lună a anului. Este important să luați în considerare aspecte precum disponibilitatea locațiilor și a furnizorilor de servicii, bugetul, vremea și preferințele person

Iata zilele cand nu se fac nunti in anul 2020

Zile de post și posturi importante în 2023 Potrivit tradiției creștine, zilele de post și posturile importante de peste an sunt cele când nu se fac nunți în 2023. Miercurile si vinerile de peste an, afara de cele cu dezlegare, însemnate cu harti Ajunul Bobotezei ( 5 ianuarie ) Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul ( 29 august ) Inălțarea Sfintei Cruci ( 14 septembrie ) Postul Sfintelor Paști ( 27 februarie – 15 aprilie ) Postul Sfintilor Apostoli Petru și Pavel ( 12 iunie – 28 iunie ) Postul Adormirii Maicii Domnului ( 1 august – 14 august ) Postul Nașterii Domnului ( 14 noiembrie – 24 decembrie )

Fotograf nunta

Fotograf nunta
Fotograf nunta Bucuresti

Spor la pregatiri !

Love, Sfinx

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Marked fields are required.