Cum să organizezi un botez de neuitat?

Ce trebuie ști pentru organizarea unui botez de neuitat

Botezul este unul dintre cele mai speciale momente din viața unui cuplu, pe picior de egalitate sau chiar mai important decât nunta în sine, uneori. O nouă viată, creștinarea, începutul, toate aceste lucruri prind altă conotație prin prisma unui botez. Am fotografiat multe astfel de momente și ne-am întrebat ce presupune organizarea unui astfel de eveniment, așa că iată câteva insight-uri în materialul următor.

Botezul, un eveniment cu însemnătate divină

Organizarea unui botez este mai detaliată decât o nuntă în sine, deoarece taina botezului necesită mai multe pregătiri. Primul aspect pe care trebuie să îl ai în vedere, ca și în cazul organizării unei nunți, despre care am scris aici, este să stabilești data botezului. Stabilirea datei se verifică întotdeauna cu biserica la care vrei să fie oficiat botezul, pentru a ști dacă evenimentul este realizabil. Dacă data este liberă, poți discuta cu preotul, stabilind detaliile: ritualul de scufundare, durată, costuri, permisiuni de fotografiere pentru ședința foto botez etc.

Ședința foto botez- o dulce amintire

O dată ce ai o zi stabilită pentru botez, este nevoie să faci rezervarea pentru serviciul foto-video. Nouă ne place fotografia de botez, deoarece emoția transpare dincolo de imaginile pe care le surprindem. De aceea, de cele mai multe ori, cuplurile care rezervă date pentru ședința foto nuntă se întorc la noi cu bucurie, întrebându-ne dacă putem realiza și ședința foto botez. Iar pentru noi e o onoare să fotografiem bebelușii, pentru că dincolo de gingășia lor și de faptul că noi îi adorăm, ei sunt liantul care ne permite să cunoaștem familia și mai bine. Fotografiem cu drag fiecare moment, de acasă, la biserică și restaurant, punând accent pe botezul copiilor, pe ritualul de îmbrăcare, de aplicare a mirului, pe imaginea completă de familie și pe solemnitatea pe care o impune momentul botezului.

Rezervarea restaurantului

Botezul, ca și nunta, se încheie prin celebrarea la…un pahar de vorbă. În general atmosfera este mai destinsă la botez, așa că poți opta și pentru localuri mai intime, fără prețenții de ballroom, cum este în cazul nunților. Va trebui să stabilești meniul și să ai în vedere un candy bar drăguț, tortul și băuturile.

Botezul, dincolo de o simplă petrecere 

Ritualurile de botez sunt emoționante și te conectează cu divinitatea. Ne-am găsit de multe ori în situația în care, de după aparatul foto, în timpul ședinței foto botez, în biserică, am ascultat atenți și captivați Crezul. O simplă rugăciune, sau mai bine zis un testimonial lumesc în fața Divinității, acest moment este încărcat de emoție și dedicare. 

Scufundarea în cristelniță este, de asemenea, momentul cel mai așteptat, pe care obiectivul aparatului foto nu are cum să îl rateze. El coincide de fapt cu botezul în sine, cu curățarea de păcate și cu un nou început- cel de creștin. Nouă ne place să surprindem detaliile în fotografiile noastre, iar acestea sunt lumânările de botez, hăinuțele bebelușului, reacțiile micuțului creștin la scufundarea în cristelniță și zâmbetul nașilor (și nu, nu doar la lepădarea de păcat ☺ ).

Nu uităm de ținutele preoțești, de mirul sfânt și de mărturiile de botez. Acestea din urmă trebuie alese cu grijă, astfel încât să fie reprezentative pentru evenimentul tău. Decorurile, florile, aranjamentele de decor și zâmbetele, lacrimile de bucurie, dar și ochii curioși ai micilor creștini, acestea sunt doarcâteva dintre detaliile pe care un fotograf botez le urmărește. 

Da, botezul înseamnă mai mult decât o petrecere. Înseamnă divinitate, înseamnă creștinism, înseamnă viață.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Marked fields are required.