Pregătiri în ziua nunții, tot ce trebuie să știi…

Pregătiri în ziua nunții- tot ce trebuie să știi ca mireasă

Dacă am vorbit în materialele anterioare despre ce presupune organizarea unei nunți, de-a lungul perioadei de logodnă, iată că a venit timpul să discutăm și despre cea mai importantă zi, despre ziua nunții, în detaliu. Iată așadar ce ar trebui să știi despre ziua nunții, astfel încât aceasta să decurgă cât mai bine.

Fotograful de nuntă- cel mai bun prieten în ziua nunții

Știai că în cadrul unui eveniment de nuntă un fotograf petrece cel puțin 10 ore împreună cu mirii? Ei bine da, un fotograf de nuntă trebuie să fie prezent în orice moment al zilei și serii, pentru a surprinde cele mai frumoase fotografii. De la cununia civilă la restaurant, prin toate etapele zilei, acestea sunt momentele pe care le surprinde cu dexteritate fotograful de nuntă. 

 

Machiajul de mireasă

Pentru că este cea mai importantă zi a vieții tale, este firesc să arăți cu adevărat divin, iar pentru aceasta vizita la salonul de make-up este imperios necesară. Pentru că face parte din pregătirile de bază ale miresei, prin prisma așezării voalului și a transformării efective, fotograful de nuntă este prezent, gata să surprindă fiecare mișcare a pensulei de machiaj pe față, ca pe un canvas uman gata să fie expus în cea mai importantă expoziție.

Coafura de mireasă + voalul

Dacă în același salon ai rezervat și realizarea coafurii de mireasă, atunci este lesne de înțeles că un fotograf de nuntă va imortaliza și aceste momente. Personal eu cred că așezarea voalului peste coafura miresei, oricât de simplist ar părea ca gest, are un impact foarte mare în cadrul amintirilor de nuntă, așa că în albumele pe care le ofer încerc să surprind și aceste mici detalii aparent nesemnificative pentru alte persoane.

Pozele pe care le ”auzi”: ”Ia-ți mireasă ziua bună…”

O tradiție veche și frumoasă este cea care presupune pregătirile vestimentare. Practic, tot ceea ce se întâmplă este un adevărat festin de imagini, o panoplie de oportunități fotografice pe care un fotograf de nuntă nu trebuie să le rateze.

Pantofii miresei, așezați în cadrul potrivit, îmbrăcarea rochiei și micile retușuri, mama care plânge de bucurie, jocul nașului cu mirele, în timp ce acesta îi așează tacticos cămașa, brâul și papionul și prima întâlnire a mirilor, acestea sunt momente pe care le recunoști ușor în poze și de care, peste ani, te bucuri cu aceeași emoție ca și în ziua nunții. Creați așadar momente savuroase de care să se bucure obiectivul aparatului foto, dar și voi, peste ani.

Cum poți avea nunta de vis chiar și în pandemie?

Cununia religioasă- nunta la biserică

Un moment important, grevat de emoție și adesea de pioșenie, este cununia religioasă. Personal, ca fotograf de nuntă, iubesc să suprind în biserică micile lucruri care ar putea trece neobservate. Mâna nașilor sărutată de miri, privirea copilăroasă a miresei care își privește cu bucurie soțul, emoțiile soțului și lacrimile de bucurie ale mamelor mirilor, preoții și întreaga atmosferă tainică, acestea sunt elemente cu adevărat unice, care merită să troneze la loc de cinste în filmul amintirilor.

Ca mireasă va trebui să ai în vedere emoțiile momentului și să fii pregătită pentru circa o oră, cât durează ceremonia. Este recomandat să nu te înfomentezi și să te hidratezi, pentru că este ziua în care trebuie să strălucești. Va fi nevoie să participi activ la slujba de cununie și să respecți etapele indicate de către fețele bisericești, pentru că o dată ce ieși din biserică, nu vei mai fi doar tu, ci tu, alături de soțul tău, în fața lui Dumnezeu.

Ședința foto de nuntă

Un moment special este ședința foto de nuntă, care de cele mai multe ori este stabilită în perioada dintre ceremonia religioasă și petrecerea de la restaurant. În funcție de anotimp și de oferta acestuia, pot fi realizate fotografiile într-un cadru natural, discret și liniștit, celebrând în intimitate momentul de comuniune spirituală a mirilor. Ședința foto de nuntă este încărcată de emoție și de pasiune, ca o dovadă a eternei iubiri care va guverna asupra unei noi entități numite ”NOI”.

Petrecerea de la restaurant

Seara se lasă cu arome de sărbătoare, iar la restaurant mirii trebuie să fie prezenți și să se ocupe de invitați. Da, este adevărat că ziua este dedicată vouă, cuplului format, însă în același timp va trebui să iei în calcul faptul că fiecare invitat vrea să se simtă important. Este suficient să faci un tur de sală, alături de soțul tău și să ciocnești un pahar pentru noul început, mulțumindu-le celor prezenți.

Valsul mirilor

Pentru unii miri valsul este o sursă nesecată de emoții. Am fotografiat nenumărate cupluri care poate au uitat coregrafia, sau care poate s-au confruntat cu probleme tehnice. Am văzut pași săriți și șoapte discrete la ureche ce indicau faptul că mireasa a fost din nou călcată pe picior. Totuși, numitorul comun este de fiecare dată distracția, pentru că indiferent de situație, mirii sunt cu zâmbetul pe buze. 

Fie că alegi un vals clasic, un colaj de piese sau o piesă romantică, valsul mirilor este primul dans împreună ca și cuplu, așa că fă-ți o intrare cu zâmbetul pe buze, așa cum ar trebui să fiți de altfel, împreună, pentru tot restul vieții.

Tradiții de nuntă

Furatul miresei, dezgătitul, ”Găina” și colacul, fiecare dintre aceste lucruri fac parte din moștenirea genetică a nunților românești. Da, pentru fiecare dintre ele eu sunt acolo, cu camera în mână, suprinzând zâmbete. Într-un mod ciudat, deja spre final de petrecere emoțiile nu mai există deloc. Iar lumea e fericită, binedispusă și cu sufletul alături de miri.

Urmează mai apoi servirea tortului, un moment de cele mai multe ori amuzant, dulce și savuros, care cu siguranță nu trece neobservat.

Întreaga zi a nunții tale este specială, iar pentru a o exploata la maxim este nevoie ca tu să fii în formă și să ai totul pregătit. Stabilește așadar totul dinainte, alege furnizori, colaboratori și crează momente pentru această zi. Ia în calcul situațiile neprevăzute și fă haz de ele în cazul în care apar. 

Lasă-ți emoțiile libere, este ziua ta și îți este permis să fii emoționată. Să fiți emoționați ca tot unitar. În definitiv, ar trebui să știți că emoțiile nu sunt numai ale voastre, pentru că da, și eu ca fotograf de nuntă simt aceleași emoții, la unison cu voi! ☺

Leave a Comment

Your email address will not be published. Marked fields are required.