Stiluri de fotografie de nuntă explicate

STILURI DE FOTOGRAFIE DE NUNTĂ EXPLICATE

Alegerea unui fotograf de nuntă este un proces care are la bază o multitudine de aspecte ce contribuie la stabilirea acelei conexiuni importante dintre miri și prestatorul de servicii. În vreme ce unele persoane aleg fotograful pe baza recomandărilor, alte categorii de miri aleg un fotograf nuntă pe baza portofoliului atent urmărit. Portofoliul nu este util doar pentru a arăta numărul de nunți la care a paricipat un fotograf, ci oferă de asemenea o serie de indicatori, printre care și stilul folosit în realizarea pozelot. În fotografia de nuntă pot fi folosite mai multe stiluri, sau chiar o combinație de elemente, așa că în cele ce urmează discutăm despre stiluri de fotografie de nuntă, explicându-le pe fiecare în parte. 

 

STILURI DE FOTOGRAFIE DE NUNTĂ

Deși în general un fotograf nuntă poate realiza lucrări cu elemente din mai multe stiluri, el va avea întotdeauna o preferință pentru un anumit stil de fotografie de nuntă, un fel de trunchi comun din care pleacă ramificații. 

Deși numărul de stiluri de fotografiere este mai amplu, tehnic există trei stiluri principale de fotografie de nuntă. Acestea sunt: fotografia de nuntă tip documentar, fotografia de nuntă tradițională și fotografia de nuntă contemporană. Fiecare dintre aceste stiluri aduc în prim plan elemente specifice, iar compoziția, culorile și toate detaliile fotografiei pot fi cu ușurință identificate în fotografia finală. 

Iată așadar care sunt și alte stiluri ce pot fi folosite pentru fotografia de nuntă:

 

Fotografia de nuntă tip documentar

Acest tip de fotografie de nuntă este cel mai des întâlnit, chiar dacă nu îl vei recunoaște neapărat după nume. Acest stil de fotografiere are însă câteva elemente distinctive concrete, iar aspectul după care în poți recunoaște cel mai ușor este acela că un fotograf nuntă care lucrează în acest stil se va axa pe captarea momentelor, a emoțiilor, a imaginilor într-un mod complet neintruziv și neregizat. Adică nici nu vei ști că se află acolo. 

Fotografia tip documentar sau fotografia de nuntă fotojurnalistică sunt cele mai utilizate în prezent, deoarece păstrează momentele intacte, așa cum sunt ele, cu toate emoțiile și imperfecțiunile. Stilul este unul natural, care nu necesită pregătiri sau dispozitive complexe, cum ar fi cele folosite în studio pentru iluminat. Un stil lejer de fotografie, pe care orice fotograf nuntă îl folosește, stilul documentar îți oferă amintiri memorabile, prezervate exact în forma producerii lor. 

 

Fotografia artistică de nuntă

Așa cum îi spune și numele, fotografia artistică este o formă de artă, așa că pentru aceasta este nevoie de un fotograf nuntă creativ, cu idei inovatoare de conlucrare a peisajelor și elementelor de decor. Fotografia artistică se bazează mult pe compoziție, pe culori și nuanțe, pe iluminat și pe un strop de magie din partea fotografului. 

 

Fotografie tradițională de nuntă și fotografie clasică de nuntă

Stilul tradițional impune o oarecare rigoare fotografiilor, atât din punct de vedere vestimentar, cât și din punct de vedere al prestanței. Fotografia de nuntă în acest stil presupune eleganță și rafinament, dar și anumite cadre predefinite, regizate în prealabil de orice fotograf profesionist. În cazul fotografiilor clasice accentul cade inevitabil pe oameni, pe trăire, dar și pe elementele care pot completa imaginea de ansamblu. Mirii, în natură, într-un cadru exclusivist sau pe o canapea din catifea într-o pădure liniștită, membrii familiei în fața bisericii sau cadrele fine care surprind momente cheie, fiecare dintre acestea sunt idei pe care un fotograf nuntă la va pune în valoare cu ajutorul obiectivului foto.

STILURI DE FOTOGRAFIE DE NUNTĂ

 

Fotografie de nuntă contemporană

Conceptul de fotografie contemporană include atât ideea de construct al pozei ca ansamblu, cu detalii și un aspect vibrant, cât și aspectele ce țin de etapele pregătirii nunții. Pantofii de mireasă, verighetele, florile, mirii în timpul pregătirilor, rochia, toate aceste aspecte schimbă în totalitate ideea de album foto de nuntă, iar un fotograf nuntă va ști exact cum să combine toate aceste elemente. 

Luxury wedding foto

Acest tip de fotografie este aerisit, elegant, rafinat, cu elemente de decor care sporesc ideea de lux și opulență. Accentul cade pe detalii speciale precum mașina mirilor, bijuterii, rochie, însă nu exclude emoția și bucuria momentelor. Fotografiile sunt luminoase, glamorous, perfecte pentru a fi puse în albume foto care să nareze și peste ani povestea tinerilor căsătoriți. 

Fotografia de nuntă în stil dramatic

Nu putea lipsi din lista noastră stilul dramatic de fotografie nunți, deoarece acesta scoate cel mai bine în evidență frumusețea momentelor pline de bucurie. Tonurile folosite pentru acest tip de fotografie sunt două extreme: întunecat și luminos. Accentul dramatic creat de această conlucrare de umbre și lumini face ca pozele să fie foarte apreciate în prezent.

Acestea sunt doar câteva dintre stilurile pe care un fotograf nuntă le poate folosi pentru a-ți oferi cele mai frumoase poze de nuntă surprinzând momentele de care să îți amintești cu drag peste ani. Atunci când alegi un fotograf de nuntă încearcă să surprinzi elementele specifice fiecărui stil, pentru a vedea cât de mult poate acesta să jongleze cu ele, astfel încât să îți ofere un rezultat pe măsura așteptărilor. 

Dacă te pregătești de nuntă, dar încă nu știi în ce fel ai vrea să arate fotografiile tale, te așteptăm să ne contactezi. Împreună putem surprinde cele mai frumoase momente ale nunții tale, în stilul dorit sau într-o conlucrare perfectă a acestora. 

With love Sfinx!

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Marked fields are required.